Από τα Πράσινα Τετράδια
Αυρήλιος Ευστρατιάδης

Σελίδες 160
Ευρω: 14,00


Ο Αυρήλιος Ευστρατιάδης γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε ως καθηγητής Μ.Ε. κυρίως στο Δημόσιο. Μετεκπαιδεύτηκε στο Δ.Μ.Ε. για μια διετία. Υπηρέτησε για μια δεκαετία σε πρότυπα σχολεία του Δημοσίου. Βασική πνευματική του ενασχόληση στα γράμματα είναι η ποίηση. Ωστόσο για χρόνια ασχολήθηκε, με αληθινή αφοσίωση και με την ερμηνευτική και θεατρολογική προσέγγιση αρχαίων ελληνικών Τραγωδιών, όπως της Αντιγόνης, του Φιλοκτήτη, του Οιδίποδα Τύραννου του Σοφοκλή, της Ανδρομάχης, της Ιφιγένειας (εν Ταύροις και εν Αυλίδι) του Ευρυπίδη, της Ορέστειας του Αισχύλου.
Έγραψε και εξέδωσε τις παρακάτω ποιητικές συλλογές: Εδώ ποιήματα του Α. Μεγαλοπόντικα (Πλακέττα), Σκοτάδι και Φως, Αστυάστρων, Ελεγείες της Αγαπημένης, Επιλογή, Η σκάλα, Τριλογία α΄, (πολυγραφημένη) Τριλογία β΄, Τριλογία γ΄ και δ΄ (με τίτλο «Το άγγιγμα του βυθού»), Το κλειδί τον άστρου, Ελεγείες της αγαπημένης (επανέκδοση) με συμπλήρωση αδημοσίευτων ποιημάτων κ.ά.
Άλλες εργασίες του εκδοθείσες: Ματωμένο ξημέρωμα στην Κύπρο (θεατρικό), Ο Λάμπρος (θεατρική διασκευή του «Λάμπρου» του Σολωμού) - πολυγραφημένο, Ευαγγελική Σχολή (πέντε δοκίμια), Ιωνία (αφιέρωμα στα 50 χρόνια απ' τη Μικρασιατική Καταστροφή του '22), Συνθέσεις απ' τη ζωή τον Μακρυγιάννη (πεζογραφήματα).
Έλαβε ποιητικές διακρίσεις για τα βιβλία Ευαγγελική Σχολή και Ιωνία (Εστία Ν. Σμύρνης). Πρώτη διάκριση για το βιβλίο Συνθέσεις από τη ζωή του Μακρυγιάννη (Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών). Μετάφρασε και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Παρασκήνιο» την Οδύσσεια του Ομήρου.

<= Επιστροφή στο Παρασκήνιο