Το Κράτος των Τζιχαντιστών
στο Ιράκ και τη Συρία

Τάσος Εγγλέζος

Σελίδες 192
Ευρω: 11,50


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θαλασσοπνίγονται καθημερινά προσπαθώντας να φτάσουν στα ελληνικά νησιά για να ξεφύγουν από την απάνθρωπη συμπεριφορά των Ισλαμιστών Τζιχαντιστών. Είναι πρόσφυγες του πολέμου που μαίνεται ανελέητος στις πόλεις και τα χωριά της Συρίας και του Ιράκ ακόμη και οικονομικοί μετανάστες από την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Τα αίτια του δράματος των ανθρώπων αυτών είναι ο πόλεμος των Τζιχαντιστών που δημιουργήθηκαν από τους Αμερικάνους και τους συμμάχους τους προκειμένου να ανατρέψουν τις ηγεσίες των κρατών της Συρίας, του Ιράκ και των άλλων χωρών που δεν ήταν αρεστοί στους Δυτικούς ιμπεριαλιστές.

Οι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ενισχύθηκαν με δεκάδες χιλιάδες εθελοντές Ισλαμιστές από πολλές διαφορετικές χώρες του κόσμου αραβικές και μουσουλμανικές ιδίως της Σαουδικής Αραβίας αλλά και από χώρες του ΝΑΤΟ, την Τσετσενία, και μουσουλμανικές μειονότητες από χώρες της Ασίας και της Ευρώπης διασχίζοντας ανεξέλεγχτα την Ιορδανική Τουρκία, για να φθάσουν στο επίκεντρο των συγκρούσεων.

Το Ισλαμικό Κράτος ιδρύθηκε το 2013 από την Αλ-Κάιντα του Ιράκ και από Σουνίτες και στη συνέχεια εισβάλλοντας στη Συρία καπέλωσε τα αντικαθεστωτικά κινήματα, όσα μετά το 2011 μάχονταν ανεπιτυχώς την κυβέρνηση της Δαμασκού. Το Ισλαμικό Κράτος δεχόταν και συνεχίζει να δέχεται βοήθεια από χώρες της Μέσης Ανατολής και των Δυτικών Χωρών σε δολάρια και πολεμικό εξοπλισμό. Επίσης κερδίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από την εκμετάλλευση των πετρελαιοπηγών που κατέχει στο Ιράκ και τη Συρία.

Τάσος Εγγλέζος   

<= Επιστροφή στο Παρασκήνιο