Εμπειρίες και βιώματα
ενός Αγωνιστή
Νίκος Βουρνάζος

Σελίδες 172
Ευρώ: 12,00

Ύστερα από πολύ σκέψη θεώρησα σκόπιμο να γράψω ένα ακόμη βιβλίο, πιστεύοντας πως θα είναι το τελευταίο αυτή τη φορά. Γιατί το τελευταίο; Επειδή όταν θα κυκλοφορήσει, ο γράφων θα έχει περάσει τα ενενήντα του και σε τέτοιες ηλικίες το μέλλον είναι αβέβαιο. Με αυτό το σκεπτικό αποφάσισα να γράψω και αυτό το βιβλίο για να βάλω στο χαρτί ανησυχίες μου που προέκυψαν από τις γενεαλογικές αλλαγές, τόσο στις ελληνικές οικογένειες, όσο και στην Ελληνική Παροικία της Αυστραλίας. Τα γεγονότα που με επηρέασαν περισσότερο συνοψίζονται σε δημιουργήματα των πρώτων μεταναστευτικών γενεών τα οποία πέρασαν στα χέρια των επομένων, δηλαδή στα χέρια της δεύτερης και τρίτης γενιάς.
Όμως όταν προχωρούσα στο γράψιμο, σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν εύκολη η επικοινωνία με άτομα της δεύτερης και τρίτης γενιάς, λόγω της νέας τεχνολογίας, κομπιούτερ, e-mails κ.α. Όλα αυτά τα μέσα τεχνολογίας με προβλημάτισαν μέχρι του σημείου που αγόρασα δικό μου υπολογιστή. Έγραψα για την αντίδραση των άγγλων στρατιωτών και το ρόλο που έπαιξε η πατρίδα τους στην Μάχη της Αθήνας μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Γερμανούς.
Έγραψα για τις Μάχες της Αθήνας μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας και τις επιπτώσεις που είχαν σε μένα.
Έγραψα επίσης:
– Για γεγονότα που έζησα στην ανάμειξή μου στα κοινά της Ελληνικής Παροικίας, ιδιαίτερα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και άλλους οργανισμούς τους οποίους υπηρέτησα αφιλοκερδώς.
– Για το ρόλο που έπαιξε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός Χαρκιανάκης στα χρόνια της ποιμαντορίας του.
– Για τους προκατόχους ιεράρχες του κ. Στυλιανού και για άλλους που τον ακολούθησαν.
– Για τα πλούτη της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και τις συνέπειες που είχαν στους πιστούς της Ελληνικής Παροικίας.
– Για την ανέγερση του δεκαπενταόροφου κτηρίου της Κοινότητας Μελβούρνης και τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει στην ίδια τη Κοινότητα.
– Για τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη καθώς και – Για τα τραγικά γεγονότα που έζησα όταν αποστρατεύτηκα από τις τάξεις του ΕΛΑΣ και γύρισα στο σπίτι μου στο Δερβένι.
Εύχομαι η σημαντική καταγραφή όλων αυτών των βιωμάτων και των εμπειριών μου να ωφελήσει τους αναγνώστες.

Νίκος Βουρνάζος

<= Επιστροφή στο Παρασκήνιο