Η Ζωή μου.
Λεόν Τρότσκι

Σελίδες 638
Ευρω: 25,00
Το αριστουργηματικό αυτό έργο, το πρώτο μεγάλο βιβλίο που έγραψε ο Τρότσκι μόλις εξορίστηκε στην Πρίγκιπο από την γραφειοκρατία του Στάλιν, δεν είναι απλά η αυτοβιογραφία του μεγάλου επαναστάτη. Είναι η «βιογραφία» μιας ολόκληρης εποχής.
Στις σελίδες του δεν παρουσιάζονται μόνο τα πρώτα πενήντα χρόνια της επαναστατικής σταδιοδρομίας του Τρότσκι. Ζωντανεύει μισός αιώνας κοσμοϊστορικών αλλαγών που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο κόσμο: από τις παραμονές της Κομμούνας του Παρισιού μέχρι τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κι από την πρώτη νικηφόρα σοσιαλιστική επανάσταση του 1917 στη Ρωσία μέχρι την τραγωδία του σοβιετικού Θερμιδόρ και την ηρωική πάλη της τροτσιστικής πρωτοπορίας για τη συνέχεια του Λενινισμού και την παγκόσμια επανάσταση.
Δεν πρόκειται καν για την περιγραφή μιας εποχής από έναν εξόριστο και «απομονωμένο» επαναστάτη. Είναι η ίδια η εποχή των πολέμων και των επαναστάσεων, στην πρώτη της φάση, που αποχτά συνείδηση του εαυτού της μέσα από το έργο ενός από τους πιο πιστούς εκφραστές της –τον Λεόν Νταβίντοβιτς Τρότσκι.

<= Επιστροφή στο Παρασκήνιο