Η ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ.
Λεόν Τρότσκι

Σελίδες 272 & 175 (δύο τόμοι)
Τόμ. 1ος € 15,00, Τόμ. 2ος € 10,00
Η καταλυτική κριτική του Λεόν Τρότσκι στο «Πρόγραμμα» που υιοθέτησε ο Στάλιν και οι οπαδοί του στο Έκτο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς το 1928, φωτισμένο με τον ισχυρό προβολέα της θεωρίας της Διαρκούς Επανάστασης και με απαρέγκλιτο γνώμονα την επαναστατική στρατηγική και ταχτική που επεξεργάστηκαν οι Μπολσεβίκοι, στα Τέσσερα Πρώτα Συνέδριά της, για την ιμπεριαλιστική εποχή των πολέμων και των επαναστάσεων.
Μια βαθιά επιστημονική ανάλυση και ταυτόχρονα μια εξουθενωτική κριτική της λεγόμενης θεωρίας του «σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα» που επέβαλαν οι σταλινικοί σ’ αυτό τό Συνέδριο της Κόμιντερν.
Το δίτομο αυτό έργο, γράφτηκε από τον Τρότσκι το 1928 στην Άλμα Άτα, όπου τον είχε εξορίσει η ανερχόμενη γραφειοκρατική κάστα του Στάλιν, μεταφράστηκε στις φυλακές της χούντας και είναι αφιερωμένο στα θεμελιώδη προβλήματα της Τρίτης (Κομμουνιστικής) Διεθνούς.
Αγκαλιάζει, όπως επισημαίνει ο Τρότσκι, όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της: το Πρόγραμμά της, τη στρατηγική και την τακτική της, τις μορφές οργάνωσης και τις προσωπικότητες που αποτελούν την ηγεσία της.

<= Επιστροφή στο Παρασκήνιο