ΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΩΝΗ...
Νίκος Βουρνάζος

Σελίδες 206
Ευρω: 12,00

«ΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΩΝΗ...» είναι το νέο βιβλίο του μαχητή της ζωής και μαθητή της στέρησης Νίκου Βουρνάζου. Τελειώνοντας πριν δυο χρόνια την αυτοβιογραφία του «Χορεύοντας μόνος» (Ανάμεσα σε δυο πατρίδες), ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Νίκος δεν ένιωθε ήρεμος. Η φωνή της καρδιάς και του αίματος αδικαίωτων νεκρών και προδομένων ζώντων του σιγόκαιγε τα σωθικά.
Η στέρηση της αλήθειας, η αλλοίωση της ιστορίας, η παραπλάνηση των συνειδήσεων —ιδίως των σημερινών νέων— δεν τον άφηνε σε ησυχία. Τόσος αγώνας για μια πατρίδα λεύτερη, τόσο αίμα για μια καλύτερη ζωή, πώς μπορούσε να ανέχεται να τα σκεπάζει ο μανδύας του ψέματος και η πάχνη της λήθης; Θεώρησε χρέος του να γίνει ο ίδιος η φωνή των νεκρών. Αν οι νεκροί είχαν φωνή... αυτά που γράφει ο Νίκος Βουρνάζος στο βιβλίο του θα μας κληροδοτούσαν ως χρέος τιμής για το σήμερα και το αύριο.
Γράφει ο Νίκος με τη φωνή και με το αίμα των νεκρών την Άλλη Σελίδα της ιστορικής αλήθειας, που τόσα χρόνια πολλοί δεν θέλησαν ή δεν τόλμησαν ή δεν τους συνέφερε να γράψουν.

<= Επιστροφή στο Παρασκήνιο