Το βιβλίο του Ιώβ
Βάσος Βογιατζόγλου

Σελίδες 224
Ευρω: 13,00


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ TOY 1ΩΒ είναι ή συνέχεια της προσπάθειας που ο Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου ξεκίνησε με τους ΨΑΛΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΥΪΔ για την μετάφραση και κριτική μελέτη των μεγάλων έργων της Παλαιάς Διαθήκης.
Η θεατρική μορφή του ιστορικού αυτού έργου, το εξαιρετικά δύσκολο ύφος της γραφής του άλλα και τα βαθειά και προαιώνια διδάγματα που περιέχει υπήρξαν οι κυριώτερες προκλήσεις που οδήγησαν τον μεταφραστή στην ιστορική, θεατρολογική και φιλοσοφική του ανάλυση και μετάφραση.
Με ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΒ ο Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου επιχειρεί μια νέα προσέγγιση τόσο στη λογοτεχνική και θεατρική μορφή του έργου όσο και στις βαθειές και αινιγματικές αλήθειας που έκρυψαν σ' αυτό το κείμενό του οι αιώνες, ανοίγοντας νέον ορίζοντα γνώσης και ελεύθερης έρευνας σ’ ένα από τα σημαντικότερα κείμενα ολόκληρης της βίβλου.
Με λόγο διαυγή, μεστό και διανθισμένο με έντονες λυρικές αποχρώσεις, το ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΒ κατορθώνει, μακρυά από δογματισμούς και περιττές θρησκειολογικές προσκολλήσεις, να ζωντανέψει όχι μόνο ένα πνευματικό μνημείο της Παγκόμιας Θρησκευτικής Γραμματείας αλλά κι ένα λογοτεχνικό αριστούργημα που επιζεί στους αιώνες.

<= Επιστροφή στο Παρασκήνιο