Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Λεόν Τρότσκι

Σελίδες 80
Ευρώ: 8,00
Στη μπροσούρα αυτή ο Λεόν Τρότσκι αναφέρεται στη Δεύτερη Κινέζικη Επανάσταση του 1925-1927. Και αποδείχνει με ατράνταχτα στοιχεία το πώς ο Στάλιν με τον εμπειρισμό του οδήγησε στην καταστροφή τη μεγάλη αυτή επανάσταση, υποτάσσοντάς την στους αντιδραστικούς στρατηγούς του Τσιάνγκ Κάι-σεκ.
Ο Στάλιν, τονίζει ο Τρότσκι στην μπροσούρα του, δεν υψώθηκε ποτέ μέχρι το μαρξισμό ως μέθοδο, αλλά χρησιμοποιεί τη μια ή την άλλη μαρξιστικοφανή φόρμουλα με τελετουργικό τρόπο, ξεκινώντας πάντα από τις πιο χοντροκομμένες εμπειρικές προκαταλήψεις. Αλλά οι προκαταλήψεις αυτές έγιναν η κύρια δύναμη του Στάλιν. Τέτοια είναι η διαλεκτική του προτσές.
«Η δυσκίνητη γραφειοκρατία, χωρίζοντας τον εαυτό της από την επαναστατική τάξη που κατέκτησε την εξουσία, αρπάχτηκε από τον εμπειρισμό του Στάλιν, από την ιδιοτέλειά του, από τον πλήρη κυνισμό του στη σφαίρα των αρχών, για να τον κάνει αρχηγό της και να δημιουργήσει το θρύλο του Στάλιν που δεν είναι παρά ο θρύλος της ίδιας της γραφειοκρατίας στις μεγάλες φιέστες».

<= Επιστροφή στο Παρασκήνιο